top of page

INFORMATIE

Vocaal Ensemble Campanella uit Tegelen is een gezellig vrouwenkoor en bestaat momenteel uit 27 leden.

Het koor repeteert iedere vrijdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur, met uitzondering van de schoolvakanties, in basisschool De Schalm te Steyl.

 

In 1989 is Campanella opgericht door dirigent Jan Knaapen. Het koor heeft een uitgebreid repertoire dat varieert van liederen van Dvorák tot liedjes uit Les Misérables, van “Il est bel et bon” uit de 16e eeuw tot “Viva la Vida” van Coldplay en van door de dirigent in het Tegels  vertaalde liedjes tot Afrikaanse gezangen.

Vocaal Ensemble Campanella zingt in kerkelijke vieringen, zoals tijdens de mis die vanuit de St. Martinuskerk in Tegelen door de RKK werd uitgezonden, maar ook tijdens vieringen in verpleeghuis d’n Horstgraaf in Venlo.

Het koor heeft diverse keren meegedaan aan concoursen en won in 2005 de Prix Dominique.

Ook hebben de vrouwen van Campanella samen gezongen met de Koninklijke Harmonie St. Cecilia tijdens enkele van hun kerstconcerten en met Harmonie Sempre Avanti bij hun “Musicals in Concert”.

Het koor verleent graag zijn medewerking aan bijzondere projecten zoals “Dylan geit plat”, een cd opname van folkgroep Parelmoer, ”het jubileumconcert 200 jaar Tegelen” en “The Peacemakers” het afscheidsconcert van VGK Zanglust.

Vanaf het begin was Campanella een vaste gast van het kerstconcert van “Zanglust” in de St. Martinuskerk te Tegelen. Nu dit koor is gestopt heeft VE Campanella deze mooie en sfeervolle traditie voortgezet en op 23 december 2018 hebben uitvoerenden en bezoekers genoten van de eerste Campanella-editie van dit kerstconcert.

In oktober 2019 heeft het Vocaal Ensemble haar 30-jarig jubileum gevierd met een mooi afwisselend concert in het Limburgs Schutterijmuseum in Steyl

Jan.jpg

Dirigent Jan Knaapen

INTERESSE?
 
Mocht het lezen van onze site jouw interesse hebben gewekt om lid te worden kom dan gerust eens langs tijdens een van onze repetities.

 

Indien je Campanella wil uitnodigen voor een (gast)optreden stuur dan een email met korte informatie over de gelegenheid en de lokatie en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Wij verzekeren je :  de dames van Campanella klinken als een klok !

 

De leden van Campanella

1e sopranen:

 

Marie-Christine Dierijck
Eline Gerrits

Helen Greijn
Marjon Nellen
Thari Ottenheym
Ireen Pijpers

 

2e sopranen:


Annie Driessen

Martine van Eijk
Myra Evers

Linda Janssen
Jeanine Leenders
José Peters
Dorianne Ververgaert

 

 

 

1e alten:


Marie-José van Dosselaar
Chantal Ewalds
Jolanda van den Ham

Karine Ibnou Brahim
Joan Jacobs
Marion Janssen

Marijke Polmans
Karin Schatorjé
Elma Thissen

 

2e alten:

 

Miek Hovens
Marlie Jacobs
Ireen Peters
Han van Ravesteijn
Marly Stakenborg


 

bottom of page