top of page

INFORMATIE

Vocaal Ensemble Campanella uit Tegelen is een gezellig vrouwenkoor en bestaat momenteel uit 26 leden.

Het koor repeteert iedere vrijdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur, met uitzondering van de schoolvakanties, in basisschool De Schalm te Steyl.

 

In 1989 is Campanella opgericht door dirigent Jan Knaapen. Het koor heeft een uitgebreid repertoire dat varieert van liederen van Dvorák tot liedjes uit Les Misérables, van “Il est bel et bon” uit de 16e eeuw tot “Viva la Vida” van Coldplay en van door de dirigent in het Tegels  vertaalde liedjes tot Afrikaanse gezangen.

Vocaal Ensemble Campanella zingt o.a. in kerkelijke vieringen, zoals tijdens de mis die vanuit de St. Martinuskerk in Tegelen door de RKK werd uitgezonden, maar ook tijdens vieringen in verpleeghuis d’n Horstgraaf in Venlo.

Uiteraard is het koor te horen bij diverse concerten, maar Campanella verleent ook graag medewerking aan bijzondere projecten en was te horen bij “Dylan geit plat”, een cd opname van folkgroep Parelmoer, “Musicals in Concert” van Harmonie Sempre Avanti, ”het Jubileumconcert 200 jaar Tegelen”, “The Peacemakers” (het afscheidsconcert van VGK Zanglust) en het concert 75 jaar Vrede.

Vanaf het begin was Campanella een vaste gast van het kerstconcert van “Zanglust” in de St. Martinuskerk te Tegelen. Sinds 2018 heeft VE Campanella deze mooie en sfeervolle traditie met succes voortgezet en er een eigen invulling aan gegeven. Dit jaar vindt het concert plaats op zondag 17 december om 16.30 uur.

Verder zijn we begonnen met de voorbereidingen voor het Jubileumconcert ter ere van ons 35-jarig bestaan op zaterdag 12 oktober 2024 in de Harmoniezaal.

Dirigent Jan Knaapen

De leden van Campanella

1e sopranen:

 

Marie-Christine Dierijck
Eline Gerrits

Helen Greijn
Marjon Nellen
Thari Ottenheym
Ireen Pijpers

S2 met Lucie 1.jpg

2e sopranen:


Annie Driessen
Myra Evers

Linda Janssen
Jeanine Leenders
José Peters

Lucie Schatorjé
Dorianne Ververgaert

1e alten:


Marie-José van Dosselaar
Chantal Ewalds
Jolanda van den Ham
Joan Jacobs
Marion Janssen

Marijke Polmans
Karin Schatorjé
Elma Thissen

A1

2e alten:

 

Miek Hovens
Marlie Jacobs
Ireen Peters
Han van Ravesteijn
Marly Stakenborg

bottom of page